Pacentro-seminarerne
Filosofiske kurser i Italien

"Pacentro-seminarerne" er opkaldt efter den lille italienske bjergby, Pacentro, midt inde i en af Italiens nationalparker.

Pacentro

Skønt byen kun ligger to timer fra Rom og det pulserende liv, er Pacentro præget af en ro og oprindelighed, der er næsten forsvundet i dagens Danmark. Byen er derfor velegnet til den fordybelse, som kræves af et seriøst seminar. Samtidig har byen en række eksklusive restauranter og et charmerende liv på byens hyggelige cafeer. Endelig er placeringen midt i natur-parken ideel for alle, der sætter pris på naturskønne vandre-ture. 

Abruzzo - det ukendte Italien

Når man fra Rom kører mod øst i retning af Adriaterhavet, kommer man ind i Abruzzo. Området har kun én million indbyggere, der  er spredt over et område kun lidt mindre end Danmark. Områ-det er stort set ukendt og helt uden indflydel-se af masseturisme. De gamle skikke og den originale madkunst er derfor stadig intakt.

Pacentro é come era una volta

At komme til Pacentro er som at gå tilbage i tiden. De fleste af husene er bygget i middelalderen, renæssancen eller barokken, og byen hører til den lille eksklusive kreds af byen, der holder fast i, at byen skal blive ved med at være, som den var. De gamle, krogede gader emmer  af historie og romantik. Samtidig har byen en enestående udsigt over en af Italiens største naturparker, hvortil der er direkte adgang for den, der ønsker at vandre i naturen. Under opholdet bliver deltagerne indkvarteret i værelser med morgenmad.  

Pacentro-seminarerne kombinerer faglig fordybelse med en ferie i Pacentro. Programmet inkluderer 23 lektioner, to udflugter og tilbud om fællesspisning. Når der afholdes seminarer, ligger lektionerne fra 10.15-12.00 og 14.15-17.00

Et seminar har minimum 8 og maksimum 12 deltagere 

I 2019 afholdes to Pacentro-seminarer

50 års filosofi 1968-2018

Pacentro 31.8.-7.9.2019

Poul Lübcke

For 50 år siden skelnede stort set alle skarpt mellem "analytisk" og "kontinental filosofi". Den analytiske filosofi, der hovedsageligt blev dyrket i USA og Storbritanien byggede - i forlængelse af Frege og Wittgenstein - på forskellige former for sprogfllosofi og betragtede analysen af dagligsproget og/eller formelle sprog som filosofiens grundlag. Den såkaldt kontinentale filosofi, der hovedsageligt blev bedrevet i Frankrig og Tyskland, omfattede alt det andet lige fra bl.a. fænomenologi, hermeneutik, eksistentialisme, strukturalisme og poststrukturalisme til marxisme. Sådan er det ikke i dag 50 år senere. Internationalt har filosofien bevæget sig i andre retninger. Det er kursets opgave at gøre rede for denne proces og samtidig give et signalement af hovedstrømninger i de sidste 10-15 års filosofiske tænkning. Nogle af navnene knyttet hertil er kendte i offentligheden, men nogle af de vigtigste er kun diskuterede inden for filosoffernes snævre kredse. Det hører derfor også med til kurset at forsøge at introducere til nogle af de mest originale, men kun lidt kendte af de nutidige filosoffer.

Den 19.5.2019 er der stadig én ledig plads

Se kursets hjemmeside:

https://www.platonopolis.eu/a50-ars-filosofi-1968-2018/

Tilværelsens etiske betydning hos Schopenhauer og Nietzsche KURSET ER OVERTEGNET

Martin Pasgaard 24.8.-31.8.2019

Tilværelsens etiske betydning hos Schopenhauer og Nietzsche.

Poul Lübcke 31.8.-7.9.2019

50 års filosofi 1968-2018